Reflektsioon

Siin on minu õpileping, millele vaatan tagasi ning analüüsin, kas minu eesmärgid ja lubadused said täidetud.

Teema 

Minu soov oleks saada rohkem teadmisi õpikeskkondadest, mida saan kasutada oma töös lasteaias nii kolleegidega, vanematega kui ka lastega. Pean tunnistama, et siiani ei ole ma ise lisa uurimistööd selles valdkonnas teinud, et rohkem teadmisi omandada, kuid nüüd olen ma siin ja olen sellest teemast väga huvitatud.

Eesmärgid 

Minu eesmärgiks on saada teada võimalikult palju uusi õpikeskkondi, mida saaksin kasutada oma töös ning neid hakata julgelt ka rakendama ning ka kolleegidele tutvustada, muidugi sinna juurde käib nende keskkondade endale selgeks tegemine.

Samuti on eesmärgiks osaleda igas loengus ning loodan, et leiame ka lahenduse kui peaksin ise haigestuma või haigestub laps, et loeng järele lugeda/vaadata.

Strateegiad 

Panen paika plaani/ajakava, millal on mul aega teha kodutöid, et need ei kuhjuks ja ei jääks viimasele minutile.

Suhelda kindlasti teiste kursusekaaslastega.

Vahendid/ressursid 

Loen teemakohaseid artikleid, suhtlen kursusekaaslastega/õppejõuga, kasutan arvutit/telefoni, täidan blogi.

Hindamine 

Kodutööde postitamine blogisse õigeks tähtajaks.

Uute teadmiste kasutamine ja rakendamine.

Analüüsin oma arengut.

Minu tagasiside õpilepingule

Minu eesmärgiks oli teada saada erinevate õpikeskkondade kohta, mida saaksin kasutada oma töös. Kuid väga kiirelt selgus tõsiasi, et mitte ühtegi keskkonda ma lastaias kahjuks kasutada ei saa (välja arvatud juhul kui ma ei loo ise kolleegidele e-kursust) ning kõik oli suunatud rohkem koolis kasutamiseks. See arusaamine võttis alguses ikka motivatsiooni vähemaks ning tekitas minu peas palju segadust, kas tegin ikka õige otsuse tulla õppima sellele erialale. Kuid pikemal analüüsimisel sain aru, et olin nagu silmaklappidega hobune, kes nägi ees ainult oma töökohta ning kaugemale ei vaadanud. Mõistsin, et see avardab minu teadmisi ja oskusi juhuks kui ma ei soovi enam lasteaias töötada ning avab rohkem uksi tööturul.

Igas loengus õnnestus mul osaleda (kohal olles või zoomis) va viimases, sest haigestusin.

Kodutööde tegemine oli minu jaoks paras katsumus. Esiteks leida aeg lapse ja töö kõrvalt, et lugeda teaduslikus inglise keeles artikkleid ja neist aru saada. Seejärel hakata neist reflektsioone kirjutama kui kirjutamine ei ole minu tugevaim külg, oli paras katsumus. Kuid olen kuulnud, et areng toimub ainult siis kui me paneme ennast ebamugavatsse olukordadesse ning tuleme sealt läbi.

Samuti olen suhelnud kursusekaaslastega ning leidnud inimesed, kellega mul klapib ning läbisaamine on väga hea, nagu oleks üksteist juba varem tundnud.

Kokkuvõttes saan öelda, et olen märganud arengut ning iga artikli lugemisega läks sellest arusaamine järjest kergemaks (mitte kergeks). Teemad olid põnevad ja silmaringi suurendavad, said palju uusi teadmisi ning mõtteid edaspidiseks.


Lisa kommentaar

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine